Hoe ziet de locatie van het Jagershuis er tegenwoordig uit Hans Braakhuis
laatste update: oktober 2019

hoofdpagina Jagershuis                                             home
Jagershuis Doorwerth
De locatie van het voormalige Jagershuis vanaf de Fonteinallee, Doorwerth. Bij het bord landgoed Duno, kun je naar links, de Italiaanseweg op.
Jagershuis Doorwerth
Zomers bloeit er op de plek van het Jagershuis een leuke plant, de ....
Jagershuis Doorwerth
Nog een zomerse plant, de ....
Jagershuis Doorwerth
In de tijd dat Scheffer nog spoorstaven gebruikte om zijn landgoed te begrenzen. Bij Heveadorp staan er nog heel veel naast de Fonteinallee. Het Jagershuis stond links van het bankje. Voor het bankje zie je nog rododendron, riet en restanten kippengaasbeton. Iets doorlopen omhoog en je ziet nog de fundering van het terras van de Muziekzaal. Nog wat verder doorlopen en je ziet een gerestaureerd fundament van de theekoepel
De foto is genomen vanaf de Italiaanseweg
Simon Moulijn Duno 1904-05
Een ets van Simon Moulijn, genaamd bij den vijver op de Duno gemaakt rond 1904 - 1905
bomstronk vanaf het Jagershuis omhoog naar de Duno
Loop vanaf het Jagershuis, omhoog de Duno op. Na het gerestaureerde fundament van de theekoepel zijn de boomrestanten goed te zien. Weet niet zeker of dit de boom van hiernaast van Simon Moulijn is! Lijkt er op, en vlak naast de vijver, al sta ik er met m'n rug naar toe om de foto te kunnen maken.
Jagershuis Doorwerth
Te zien is een fundament van de voormalige garage. Soms liggen er meer of minder bladeren. Ga niet zo maar in het bos lopen. In 2019 werd er op een paar honder meter afstand nog kisten vol met granaten gevonden. "Bij een boogschietwedstrijd bij kasteel Doorwerth zijn deelnemers, op zoek naar hun pijlen, op vier anti-tank granaten gestuit. De ingeschakelde EOD vermoedde dat er meer lagen. Het bleken er 121 in totaal".
Jagershuis De contouren van het voormalige Berghuis zijn met de AHN viewer nog goed terug te vinden.
Heeft u aanvullingen, verbeteringen, graag:
mail Hans Braakhuis